iNFORMATIE OVER SANAL RELAX
Sanal Relax is een kalmeringsmiddel voor honden en katten. Het produkt bestaat hoofdzakelijk uit aminozuren, vitaminen en mineralen (inositol, nicotinamide, L-tryptofaan, calcium, vitamine B6, vitamine E, zink, seleen, vitamine D3). Het aminozuur L-tryptofaan zorgt ervoor dat het lichaam zelf serotonine aanmaakt. Serotonine is een neurotransmitter. In de hersenen zorgt deze stof voor de overdracht van prikkels die verantwoordelijk zijn voor het slaappatroon. Zo ontstaat er een kalme en rustige gemoedstoestand, die vergelijkbaar is met het gevoel na het eten van een flinke maaltijd. Inositol (vitamine B8), dat deel uitmaakt van het vitamine B-complex, draagt bij aan de bescherming van celmembranen, met name van de hersen- en beenmergcellen. Het is betrokken bij een doorgeefsysteem van secundaire boodschappers in de hersenen. Inositol werkt in op de serotoninereceptoren en helpt zodoende om angstaanvallen te verminderen.
In tegenstelling tot sterkere kalmeringsmiddelen zorgt Sanal Relax voor een rustgevend effect zonder dat uw hond of kat versuft raakt. Als het wordt aangespoord tot activiteiten zoals een wandeling, dan is het daartoe prima in staat. Omdat Sanal Relax een keur aan aminozuren en mineralen bevat , kan het gerust gedurende langere tijd worden gebruikt. Toch adviseren we om de Relax-behandeling te staken zodra de gedragsproblemen van het dier afnemen of compleet zijn verdwenen.
MOGEN ZWANGERE HONDEN OF KATTEN RELAX GEBRUIKEN?
KAN RELAX VERSLAVEND ZIJN?
MAG RELAX WORDEN GEGEVEN AAN HONDEN OF KATTEN MET HARTPROBLEMEN?
MAG DE HOND OF KAT MEER TABLETTEN KRIJGEN? WAT IS HET MAXIMUM?
KUNNEN ANDERE ZIEKTEN PROBLEMEN GEVEN BIJ HET GEBRUIK VAN RELAX?
KAN RELAX OOK WORDEN GEGEVEN AAN KLEINERE DIEREN ZOALS KONIJNEN? WAT IS DE DOSIS VOOR ZULKE DIEREN MET BETREKKING TOT HUN GEWICHT?
Mogen zwangere honden of katten Relax gebruiken?
Sanal Relax is een vertrouwd product met een brede veiligheidsmarge. Zwangere dieren kunnen zonder probleem Sanal Relax gebruiken, omdat het nauwelijks effect heeft op de bloeddruk, wat van groot belang is bij dieren. Maar net als bij alle medicijnen moet de dosis tijdens de zwangerschap worden verminderd om nadelige effecten op de jonge dieren of de melk te voorkomen. Medicijngebruik tijdens de zwangerschap moet echter altijd extra goed gecontroleerd worden omdat elk dier weer anders reageert. Deze voorzorgsmaatregelen moeten gedurende de hele zwangerschap in acht worden genomen.
Kan Relax verslavend zijn?
Sanal Relax bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daarom veilig in het gebruik. Het heeft effect op de natuurlijke signaalroutes in de hersenen. Sanal Relax wordt voornamelijk gebruikt bij problemen waar serotonine bij betrokken is, zoals angst of agressie. Het kan apart worden gebruikt of in combinatie met gedragstraining. Sanal Relax brengt het dier tot rust zonder het te bedwelmen. Dit in tegenstelling tot sterkere kalmeringsmiddelen waarbij de hond of kat soms bijna nergens meer toe in staat is. Sommige honden hebben vanwege hardnekkige gedragsproblemen een langere therapie nodig. Dat leidt echter nooit tot verslaving, wat wel het geval kan zijn bij andere kalmeringsmiddelen zoals Valium.
Mag Relax worden gegeven aan honden of katten met hartproblemen?
Sanal Relax zorgt ervoor dat de hond of kat rustiger wordt zonder dat het van invloed is op de hartslag en de bloeddruk. Dat is gunstig bij hartproblemen en ook tijdens de zwangerschap. Andere middelen kunnen een lage bloeddruk veroorzaken of variaties in hartslag en hartritme en daarmee de werking van hartmedicijnen verstoren.
Mag de hond of kat meer tabletten krijgen? Wat is het maximum?
Sommige honden blijken ongevoelig te zijn voor de normale dosis. Vaak wordt de dosering dan geleidelijk verhoogd tot het gewenste effect is bereikt. Zelfs in problematische gevallen lukt dit doorgaans door een tweemaal zo hoge dosis te geven als normaal. Maar sommige honden kunnen aanvankelijk een nog grotere dosis nodig hebben. In dat geval moet de dosis geleidelijk aan weer worden teruggebracht naar een normaal niveau zodra het dier zich weer evenwichtig gedraagt. Er gaan soms een paar dagen overheen voordat Sanal Relax echt begint te werken. Als de problemen na 30 dagen niet zijn verdwenen, moet er misschien naar een andere oplossing worden gezocht. Sommige dierenbezitters gebruiken vaak hoge doseringen om een probleem op te lossen dat misschien beter behandeld kan worden met bijvoorbeeld gedragstraining. Sanal Relax kan weliswaar bijdragen aan een oplossing van het probleem, maar om een duurzame genezing te garanderen, moet de hond of kat ook een passende training krijgen.
Kunnen andere ziekten problemen geven bij het gebruik van Relax?
Het effect van Sanal Relax kan worden beïnvloed als het gecombineerd wordt met stemmingsveranderende medicijnen zoals onder meer Tricyclische Antidepressiva (TCA's), en monoamine-oxidaseremmers (MAO-remmers). Deze medicijnen worden ook bij diverse gedragsproblemen gebruikt. In het algemeen kunt u ze beter niet combineren met Sanal Relax.
Sanal Relax kan problemen geven als er sprake is van een eindstadium-leverziekte waarbij het vermogen van het dier om zelfs normale producten te ontgiften is aangetast. Verder kunnen er problemen ontstaan als het dier lijdt aan de symptomen van een hersenaandoening of van dementie. Sanal Relax wordt soms gebruikt tegen epilepsie in combinatie met fenobarbital of kaliumbromide en het kan zelfs bijdragen aan het verhogen van de aanvalsdrempel. Bij een darmslijmvliesontsteking of hevige darmklachten wordt het gebruik van Sanal Relax ontraden omdat de klachten erdoor kunnen verergeren. Sanal Relax mag (weer) worden ingenomen zodra die problemen verholpen zijn.
Sanal Relax heeft als voordeel dat langdurig gebruik geen lever- of nierproblemen geeft, in tegenstelling tot het langdurig gebruik van de hierboven beschreven anti-epileptische of antipsychotische medicijnen.
Kan Relax ook worden gegeven aan kleinere dieren zoals konijnen? Wat is de dosis voor zulke dieren met betrekking tot hun gewicht?
Dankzij de natuurlijke ingrediënten kunt u Sanal Relax zonder problemen aan konijnen geven. Voor deze dieren is het zelfs veiliger dan andere medicijnen. De dosering is afhankelijk van het gewicht, maar in het algemeen kan dezelfde dosis als bij een kat worden gegeven.